Sunday, January 31, 2010

saye punyeee hobiii baruuuu ;)


U'oll !! ;))

Malam neh kan..nak share sumthin lah.Semenjak menjadi penganggur terhormat nih kan..angin dah berubah u'ol.Dari timur dah ke barat, dari utara dah ke selatan. Ecewaah.Hobi nih memang sangat2 tak berfaedah.Nasib badan ah kan.Hobi ptame I skarang suke sangaaaaaatttt usha blog2 yang jual tudung.Huh..jangan cakap ah.Lepas fesbuk-tudung-fesbuk-tudung-fesbuk-tudunggg! Woww kalau usha sahaje tape u'ol..tapi kalau dah melibatkan maybank2u.com ituuhh..tidak positiflah namenye tuhh.Untuk tis week sahaje sudah 3 helai shawls yang dalam pengawasan pihak pos malaysia yeh.wuuuhhh!Duet simpanan maken hari maken susut yah.Hanya outflow money yeh..Inflow nye tade yeh.Agak munguk skettt kan.Huh..memang nasib badan.Macham mane mau menghentikan hobiii yang agak buruk ini yeh.Lagii lame kat umah lagiiiii buwoklah gamaknye.So..haruslah packing beg pakaian dan mulalah mencari keje yeh.wuhh.Buwok kan pewangai..haiyakk.
Antara koleksi shawls yang sudah di rampas hak milik.mariii kite jengok.Sila jangan tiwuuu aksi ini.Sangat kesian akan duet anda yeh.

-Hanya view ini yang dpt di kongsi-yang len xsempat nak upload photo ah-moral of the story,silalah jangan jadikan hobiii buwok ini sebati dalam diri kite yeh-kerane..sangat susahhh untuk di nyah keluar-haiyaaak !





Yang ini saye suke sbb kaler die slow jewk-tapi tatahu lew pakai ke tak-huh-oh-uh-
Silalah jangan membazir wahai diri
-chow-



Saturday, January 30, 2010

-sunday nite-

salam u'ols.

Arineh tiba-tiba saya rasa serik nak bagi no fon kt orang. Tiba-tiba saya rase weird ngan ape yang berlaku neyh. It happened a week ago and yeah tonite the same thing happened again. I just like..okeyh suke dengar masalah orang. Sharing is caring lah konon. Okeyh..citer die camnih..last week, sambil2 I berfesbookin' neyh, ade lah one of my old fren neyh tegor. I meant chat kt dlm fesbuk tu kannn..yang kt bawah tuuhh. huhu. Haa..layan la kan. Da lame beno ler asenye lost contact. Then die mintak fon number. I tanpe fikir panjang..okey..bagi jew. Ye lah..kawan kannn. After that, add lah pulak kt ym. Okeyy..chat again..it was like 3 days straight asal on9 jew die tegor. Okeyh..layan lagi. Pot-pet punye pot-pet die pon citer lah pasal gf die. I ingat still sweet couple, tapiii dah break upenye. Arituh bukan main daring pics kt fesbuk I tengok. Itu bukan masalah I, yang jd masalah skang nih apebenda die bwat pon-huh-berbunyilah hp buruk I tuh-mesej u'ol mesej. Tiap2 hari. Naik rimas. Last2 bwat xlayan-call pon I reject-hah- amik ko. Musti die dah fikir I nih teruk gills. Lantak ko lah nk cakap ape pon.

Cerite ke-2, cite cam same. Kat fesbuk gak. Hah yang nih agak kronik da hampir soploh taun lost contact I cakap. I pon cam excited sbb dolu2 time skull pon agak baik ngan mamat neyh. Pangkat abang lah kirenye. Yang nih gile baban punye weird. Baru dua hari duk korek2 cite lame. Last2 tangkap leleh cintan cintun la pulok. Bwuerrrkk nak muntah u. Feeling gile baban. Weh, kan dah cakap aku ade boifren. Gile baban suh trime die buat hape. Tak ke kronik namenye tuh. Cite same baru putus ngan awek. Cari pengganti lah konon. Weh-tolonglah..agak2 ar..I pon satu-tak fikir panjang gak neyh orang nk no fon bagi jew. Asalnye I fikir cam oklah i kenal orang tuh bukan x kenal langsung. Cume lost contact gile lame lah kan. Baru jap tadi dah 4 kali call-sume I reject-hah amik ko. Rimas weh rimas. Dah aku cakap aku nih ade boifren- Gile kejam ko suh aku putus. Nak tunggu sampai mati la konon. Bwuerkk.-koh-koh-* muntah ;p

Heh, u'ol, meh nak cakap..lelaki neyh kalau dah putus dah kene tinggal awek baru nak cari kawan2. Pastu tade hotak ke nak fikir panjang-nak ganggu2 hidop orang-mintak simpati-weh..tolonglah. Agak2 ar nak tanya kabar pon. Tak kan 4x dlm 1 jam call. Hape kebenda namenye tuh- Tak ke ganggu hidop orang namenye tuh-

Pengajaran untuk diri sendiri lah kan-xyahlah gedik2 nak pas no fon kat orang-memang tobat I xkasi fon no dah. huh. (T_T) ! and lagiiii satu, xpayah nak gedik tunjuk baik layan sume orang-huh- memang tak ah. Serik dowh-naik rimas hidops I huh.


-Bye u'ols-




Wednesday, November 18, 2009

hureyyy !!! :))


In the name of Allah the Almighty, the Merciful, and Beneficient'


All praise to Allah S.W.T, the Sustainer of the world. Blessings and peace be upon our Prophet Muhammad (SAW), His Companions and upon those who followed them with sincerity until the Day of Judgment. My greatest debt and appreciation goes to my advisor, Prof. Dr Norhana Salamudin for her advices, comment, brilliant suggestions, knowledge and untiring supervision which beyond repayment in preparing my ABR project. Today, secara tidak rasminya we marked the end of our journey with MBA, it has been fun, exiting and beneficial which ended fantastically (>_<)

Thanks God all went great..Happy and happy..in other word "MERDEKA!!!" And, Say no to PHD.. !! Tak mungkin..serikkkk.. (-_-!)




Sunday, November 8, 2009

saya bercerita pada blog usang ini lagi and lagiii-uh-uh :))

Salam semuaa..

First and foremost, betapa xbest nye saya rase ini hari..
hari2 saya yang xpernah ceria
loads of work
lots of thing to think of..banyak, banyak dan banyak sangat

Most of dearie MBA's mesti berseronok utk menghabiskan sisa2 kesengsaaran ini. Yeah sengsara itu lebih tepat ye kawan2. Setahun setengah yang penohh dengan kesengsaraan. But thank God, even banyak gills dugaan dan cabaran, sedikit kekuatan yang di pinjamkan itu mampu menempatkan diri ini di kalangan mereka2 yang berasa diri mereka kuat. In other words 'yeah, i can complete it..'im the masters holder soon..'

Thinking back of my first semester. Its ain't easy kawan2. Most of the day i cried, cried and cried. It was like..uhh..this is my bad decision ever to further my study in MBA. Tapi..Tuhan itu maha adil. Kesengsaraan yang penuh dengan ujian utk first sem mampu mengalirkan air mata gembira when im looking to the final result. Syukur ya Tuhan. Even result yang tidaklah sehebat mana pon..tapi..mampu mengembalikan semangat diri..then i was saying to myself.. 'see..u can do it ! "

Ok..that's it kesengsaraan untuk first semester. Followed by kesengsaraan untuk second semester pulak. Langit memang tak selalunya cerah. Makin hebat dugaan should i face. I can remember that. Yeah, how bad it is when every tuesday i should face with a very very very weird doctor i've ever met. In other words, she's sooo bad ! Tiada kompromi okeyh kawan2. Tapi it was fun when havin' the classmates that's very very very supportive. Sometimes they too selfish. Sometimes they make me cry. Sometimes they make me feel like owh im the happiest person in this world. But i believe, one day ahead, i'll miss them a lot :(( . Sacrificed my time one year and half in Shah Alam really showed and teach me how to be the tougher person than what i am before. Ignore what people is saying about you, setting your aim, go for it. Don't ever you look back, because a successful person never turn back to their past, they move, move and move further, chasing what they are targetting for. At the end of the day, you are proud to be yourself. When people knows how to respect you..yeah. How wonderful the world is at that moment.

Okeyh, my tears dropping again on my way to complete my last weirdous semester ever. wuwuwu..sangatlah hebat dugaan itu kawan2. Ia sangat mengajar saya how to be a powerful woman. Siapa lemah dia akan tersungkur. Then, people surround will laugh at you. How useless you are when you can't successfully stand like others. Lately, kesengsaraan itu makin kuat di rasai when three days straight without rest you are staring at your laptop's screen while your cutey fingers non-stop klick here and there. Typing what we called that "ABR Report". It is the last semester project to be completed in order to change your title as Master's holder. Kalau lah saya ada kuasa, Uitm !, please get rid all of this MBA's thingy-they are so atrocious! atromen-and so on ! huh. ;p

Tido adalah sesuatu yang rare untuk di lakukan at this moment. Something bad happened 3 days back when at 5 o'clock in the morning my hand start shaking. My body feels like collapse. God, only you knows what i am thinking at the moment. I can't see my parents anymore, my siblings, my friends.. I feel like.. yeah that is the time for me to say goodbye to this world. Macam hayatku dah sampai . Teruknye should we struggle for this life when sometimes you are forgetting your foods, your time to sleep. All in your mind is work, work, work..complete it, complete it !

O Lord, please make all these suffering end. I am not a tough woman anymore to face with all these. I'm pray for all good, ending with the happiest tears ever. Hopefully, i am able to smile again, shows to the world that i am happy-forget all the things that make my head spinning like..huh.. what THE..huh..Kekuatan dah di titisan2 terakhir-silap langkah tersungkurlah saya. Oh..what a life. hurmm.

okeyh..sudah lama ku membebel..wuwuwu..it's nonsense actually..ngehehe-okeyh..bubye all-it's time to ABR. whoahh ! abesla cepat2 ! ku tidak sanggup lagiiii !! :((





Thursday, October 22, 2009

when will all diz suffering end??



bersabarlah wahai hati
kerana kau wanita terhebat






Friday, October 16, 2009

weeeeeeeeeee~

serabut-penat-letih-dannnn b'macham2 lagi perasaan yang tidak best-

3 more critical weeks to go-sangatttt critical-

23/10 - Final Financial Engineering
26/10 - backup test Strategic Management
28/10 - Final Strategic Management
06/11 - Submit Research Proposal
10/11 - Viva Research -uwaaaaaaaa ! :((
14/11 - Submit Kyoto Protocol* carbon trading*
22/11 - Submit Final hard copy research
23/11 - Tamat !
24/11 - enjoyy ! (mano nok g niiiii ?!!- nok enjoy!!)



wuwuwuwuuuu-srabutt wehhhh-tensiiii-debbar-uwaaaaaaa !

Tuesday, October 13, 2009

hidup-ini


salam semua..

emmm..emmm..emmm lame gk x write sumthing here. nampak sgt time serabut byk masalah brula blog ni akuh jenguk.ni kot 1 of ma style 2 release skit bebanan kt kepala nih.

talk bout fren, blaja n life..hmmm byk gk bwt akuh nanges dlm hati.2la kawan..kate org kawan yg baek always be by ur side no matter what-susah o senang. wujud lg ke kwn cam2 skang ni ek?hmm..maybe mereka berada di sekelilingku-akuh je yang terlepas pandang *crying :(( . maybe akuh yg terlalu menghargai mereka-tapi mereka? dan sesungguhnye jawoh d sudut hati ini sikit terguris dengan ape yang terjadi di sekeliling-kekadang akuh ni kuat juge-x amik kesah sangatla kot-2la akuh-simpan dalam hati-lame2 meletop-akuh gak yg nanges sowang2-ade org laen kesah??

kepada mereka2 yg berkenaan-akuh tau kau sebenarnye busuk hati-luar baek-giler baek nak mati. tapi hati kau sape tahu kan. dari dlu lg akuh tau kau berdendam-dendam psl ape pon akuh xtau-firasat akuh kau nih jenis org yg xle lebey dr kau-mulala kau nk bwat hal-pegi matila-lagi akuh suke-lagi akuh nk lebey dr kau-akuh nih kekadang hati jahat juge-maybe akuh nye pegangan tuh maseh kuat. xdela sampai nak beriak tunjuk kelebihan akuh berbanding kau kan-cume ape yg boley akuh bwat buktikan pade kau ape pon yg kau bwat dr dulu x sikit pon mematahkan semangat akuh-akuh AKAN buktikan pada kau akuh bkn org yg boley kau pijak2-akuh pon boley berjaye gak wei-ingat kau je hebat sangatt? tapi kau mmg power-kekadang akuh rase down juge-tapi xpe..akuh maseh mampu bangkit kembali. siyesyly akuh xnak ungkit kesah lame-kalau akuh nih jenis jahat hati memang dr dlu lg akuh delete kau dr senarai kwn2 akuh.

my parents said it's not good to say bad words when we are mad. im a good girl so i wont say anything bad. all im saying is "WHAT THE.....??"..unfinished sentence. enough to express my feeling-hoho-maaflah jht giler ayat2 akuh gune nih-kesabaran akuh da sampai thp max kot-usia da tua panjang macham ni pon kau boley bwat prangai cam budak2 lg-c'monlaaaa. ape yang kau bwat kt akuh dolu2 sampai skang akuh ingat-tapi akuh xpernah benci kau-giler sayangnye akuh kt kau-kau kekadang appears like kau org terbaek kt dunia nih-ape yang akuh blajar dr ape yang terjadi nih..akuh perlu berhati2 dgn kau-kau bukan kawan yang boley di buat kawan kat dunia nih-akuh pon jht juge-tapi x sekeruh hati kau kot-


p/s:: maaflah kepade sesape yg terbace post ini-akuh xberniat pape pon-cume mau mengexpresskan feeling akuh ajew-kiter kawan sampai mati k semuaa:)) peace ! (^_-)v

-moga Tuhan ampuni dosa2 akuh duk mengutuk sesuka hati nih-moga terampon dosa2 kau juge-aminnnn-